EAT YOUR VITAMINS

 
- Colourful food & why you should eat it - 
 
 
Igår slängde jag ihop en härlig sallad - som ni ska få recept på senare, men det slog mig att det kan vara intressant att veta exakt hur bra det är med färggrann och vitaminrik mat. Under vintern när förkylningarna är i gång är det extra viktigt att få i sig vitaminerna! Nedan har jag listat några av ingredienserna och varför just de är så bra.
 
Citron - En enda citron ger dig mer än dagsbehovet av C-vitamin. Dessutom stärker den skelettet och höjer kroppens nivåer av bra kolesterol. Flavonoiderna i frukten förhindrar också tillväxten av cancerceller samt verkar antiinflammatoriskt.
 
Avocado - Mycket rik på nyttiga fetter som i studier har visat sig sänka kolesterolet med 22 procent. En avocado innehåller mer än hälften av dagsbehovet av fibrer och 40 procent av dagsbehovet av folat – två ämnen som minskar risken för hjärtsjukdom.
 
Paprika - Denna välsmakande frukt överträffar både apelsin och citron vad angår C-vitaminhalten. Detta gör den röda paprikan till rena antiförkylningsbomben.
 
Chili - Innehåller en hel del C-vitamin och antioxidanter.  Forskning visar att chilipepparn dels förbättrar förutsättningarna för att reglera aptiten, blodsocker och insulin, samt genom sitt aktiva ämne capsaicin öka ämnesomsättningen, både via allmänt högre energiförbrukning men även ökad fettförbränning.
 
Tomat - Tomatens röda färg kommer från en av naturens mest kraftfulla antioxidant - lykopen. Studier visar att lykopen kan motverka hjärt- och kärlsjukdomar samt vissa cancerformer. Det stärker vårt immunförsvar och skyddar huden mot solens farliga UV-strålar. Är du diabetiker kan tomater stabilisera blodsockret eftersom de innehåller krom. Tomater innehåller även folsyra och kalium som motverkar benskörhet. Dessutom är de rika på vitaminerna A, C, E och B6! 
 
...
 
// Yesterday I threw together a lovely salad - you'll get the recipe later, but it struck me that it might be interesting to know exactly how good it is with colorful and vitamin-rich food. During winter, it is extra important to eat vitamins to avoid getting a cold! Below I have listed some of the ingredients I used and why they are so good.
 
Lemon - A single lemon gives you more than the daily requirement of vitamin C. Additionally, it strengthens the bones and increases the body's levels of good cholesterol. The flavonoids in the fruit prevents the growth of cancer cells and works anti-inflammatory.
 
Avocado - Very rich in healthy fats that studies have shown to lower cholesterol by 22 percent. An avocado contains more than half of the daily requirement of fiber and 40 percent of the daily requirement of folate - two substances that reduce the risk of getting a heart disease.
 
Pepper - This tasty fruit is rich with vitamin-C, which makes the red pepper a real anti-cold bomb.
 
Chili - Contains a lot of vitamin C and antioxidants. Research shows that chili peppers improve the conditions for regulating appetite, blood sugar and insulin, as well as through its active substance capsaicin increase metabolism, both through general higher energy consumption but also increased fat burning.
 
Tomatoes - The red color comes from one of nature's most powerful antioxidants - lycopene. Studies show that lycopene can counteract cardiovascular diseases and certain cancers. It strengthens our immune system and protects the skin against the sun's harmful UV rays. If you are diabetic, tomatoes stabilize the blood sugar because they contain chromium. Tomatoes also contain folic acid and potassium that prevents osteoporosis. Moreover, they are rich in vitamins A, C, E and B6!
 
 
 



Kommentarer

Vilka härliga färggranna bilder! :D Blir sugen på att laga något med mycket grönsaker i! :D KRAM


Remember






Trackback
Follow me on instagram @sofiasmode
@sofiasmode
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar